Мой Киев - �нтернет-журнал «Мой Киев»

Захист Геннадія Корбана просить про відвід судді через його заангажованість. Суддя залишив заяву без розгляду

chays zadymavsaАдвокат Оксана Томчук оголосила заяву про відвід судді Дніпровського райсуду Києва Миколи Чауса, який розглядає клопотання Генпрокуратури про зміну запобіжного заходу лідеру партії УКРОП Геннадію Корбану з домашнього арешту на тримання під вартою.

Вона наголосила, що цей суддя неправдоподібно швидко виносить ухвали суду в інтересах прокуратури, а автоматизована система розподілу справ дивним чином розписує розгляд матеріалів щодо політика саме на нього.

«Суддя Чаус розглядає будь-які клопотання в цій справі без дотримання принципу неупередженості та об’єктивності», – сказала адвокат Томчук. Захисниця нагадала, що, зокрема під час розгляду клопотання про зміну запобіжного заходу, Микола Чаус двічі здійснював службове підроблення, про що захисники заявили до правоохоронних органів, та наражав на небезпеку життя її підзахисного, дозволивши його примусову доставку невдовзі після проведення хірургічного втручання. 

Адвокат Томчук також підкреслила, що суддя дозволив розгляд клопотання в нічний час (судове засідання триває вже понад 24 години!), що є дисциплінарним порушенням. 

За словами правозахисниці, суддя Чаус є фігурантом кримінальних проваджень за винесення завідомо неправосудних рішень у період Революції гідності. Крім того, наразі подані документи на його звільнення через порушення присяги. «Ви на гачку у влади, ви намагаєтеся поміняти свої проблеми на проблеми пана Корбана», – сказала Оксана Томчук. 

Решта захисників Генадія Корбана підтримали заяву правозахисниці. Зокрема, адвокат Олексій Шевчук наголосив, що присутні є учасниками найрезонанснішого процесу в історії України, який увійде до книги рекордів через свою тривалість. «І ви, Миколо Олексійовичу (суддя Чаус), увійдете, і шановні прокурори – Олександр Голінченко та інші», – сказав він. 

Незважаючи на надані захистом численні факти порушень, допущених суддею під час процесу, та підозри у змові з прокурорами, Микола Чаус залишив клопотання без розгляду.




Рейтинг 0.0 из 5. Голосов: 0