Мой Киев - �нтернет-журнал «Мой Киев»

Рада звернулася до Держкіно щодо скасування наказу про реорганізацію Довженко-Центру

Довженко-Центр У Раді звернулися до уряду та Держкіно щодо скасування наказу про реорганізацію Довженко-Центру. Про це повідомили пресслужба Комітету та глава Мінкульту Олександр Ткаченко. 

Нещодавно Комітет провів засідання. Учасниками засідання стали представники Довженко-Центру та Держкіно, представники інших культурних інституцій. 

Комітет Верховної Ради з питань гуманітарної та інформаційної політики одноголосно вирішив рекомендувати Кабінету Міністрів та Державному агентству України з питань кіно скасувати наказ щодо реорганізації Довженко-Центру.

Марина Кудерчук, очільниця Держкіно наголосила, що як повноцінний архів Довженко-Центр «не має права функціонувати лише я тимчасовий. 

За її словами, плівки, майно що знаходиться в Довженко-Центрі мають величезну цінність. Але нажаль вони зберігаються не в підвалах чи бомбосховищах. В перші же дні війни осколок від ракети, яку збили наші ППО впав на дах Довженко-Центру. Збереження майна надважливе, але наразі там дуже небезпечно. 

Голова Українського культурного фонду запропонував три варіанта вирішення цього питання, а саме:

1. Змінити статус Доженко-Центру і перетворити його на державну установу.

2. Здійснити передачу архівного фонду до профільного державного архівного фонду.

3. Створити окрему установу, яка матиме статус   державного архіву. 




Рейтинг 0.0 из 5. Голосов: 0
actualno секретные места Киева Киевские съемные квартиры стали многим не по карману Отдых под Киевом Места для романтических прогулок в Киеве